Kersendijk4Westendorp01dr.jpg afbeelding bewerkt met plannen erin.jpg afbeelding bewerkt met plannen erin2 .jpg 1.jpg 3.jpg 4 villa-hout-symmetrie-zink-langeraar-#367-linksachter.jpg 5 villa-modern-heuvel-stuc-rhenen-linksvoor-#439.jpg 6.jpg 11 schuurwoning-baksteen-stuc-risaliet-angerlo-linksachter-#299.jpg villa-hout-stuc-riet-doetinchem-voorgevel-#287.jpg villa-stuc-klassiek-risaliet-dakkapellen-zwolle-rechstvoor-#590.jpg Kersendijk4Westendorp02.jpg Kersendijk4Westendorp02dr.jpg Kersendijk4Westendorp04.jpg Kersendijk4Westendorp04dr.jpg Kersendijk4Westendorp05dr.jpg Kersendijk4Westendorp06dr.jpg Kersendijk4Westendorp07.jpg Kersendijk4Westendorp09dr.jpg Kersendijk4Westendorp10dr.jpg Kersendijk4Westendorp11.jpg Kersendijk4Westendorp11dr.jpg Kersendijk4Westendorp13dr.jpg Kersendijk4Westendorp14.jpg Kersendijk4Westendorp14dr.jpg Kersendijk4Westendorp16.jpg Kersendijk4Westendorp16dr.jpg Kersendijk4Westendorp17.jpg Kersendijk4Westendorp18dr.jpg Kersendijk4Westendorp20.jpg
Kersendijk4Westendorp01dr.jpg
afbeelding bewerkt met plannen erin.jpg
afbeelding bewerkt met plannen erin2 .jpg
1.jpg

Te koop: Grote Beer Westendorp

Kersendijk 2G, 7054 AK Westendorp
Onderdeel van nieuwbouwproject Landgoed Grote Beer Westendorp
Prijs op aanvraag
Type object Bouwgrond
Aanvaarding In overleg
Perceeloppervlakte 1.800 m²

Beschrijving

Met enige trots mogen wij u aanbieden een zestal prachtig gelegen bouwkavels op twee nieuw te ontwikkelen landgoederen genaamd “Grote Beer” en “Kleine Beer”.
De landgoederen bestaan uit 2 clusters van 3 woningen op een totale grootte van 10 hectare.
Daarnaast zijn de te ontwikkelen landgoederen ook omgeven door een fraai natuurgebied en aanliggend het landgoed Hoenderbos.
Het geheel is gesitueerd nabij de plaats Varsseveld in de provincie Gelderland en zeer nabij de Duitse grens.
Varsseveld is goed per trein bereikbaar en via de A18 ben je in 10 autominuten in Doetinchem en via A12 dan nog ca 20 autominuten naar Arnhem.
Een andere kant op met ca 20 autominuten naar de gezellige middelgrote Duitse plaats Bocholt met een groot winkelaanbod.
Dus midden in de natuur en toch snel naar het centrum van Nederland.

Het gehele landgoed ca 10 hectare van de beide clusters bestaat uit nieuw aan te leggen bos, struweel, vochtig en bloemrijk grasland voor amfibieën, vogels, vlinders en vleermuizen is op zich al omringd door bomen langs de prachtige Beukendijk, bos, mantels en struwelen houtwallen en deels begrensd door de "Kersendijk" en de "Toldijk".
Deze laatste lommerrijke laan is ook slechts met auto enkel voor aanwonenden toegankelijk.
Kortom alles bij elkaar een zeer fraai bestaand en deels nog te ontwikkelen natuurgebied
Ter plekke kunt u zich al een heel goed beeld van het totale project met ligging van de twee woonclusters vormen.
Er is dan niet veel fantasie meer nodig om zich te zien wonen in uw eigen nieuw ontworpen landhuis in fraaie natuur op ruime kavels en toch met buren in omgeving.
Op het landgoed "Grote Beer" zijn drie kavels met perceelgrootte 1800 m2 tot 2400 m2.
De kavels zijn stijlvol in "V-vorm" aan de bosrand gesitueerd en hebben elk aan voorzijde fraai uitzicht over het natuurgebied en ook een uitstekende zonligging.

Zoals al aangegeven zijn er twee aan-één liggende landgoederen waarvoor op het landgoed "Kleine Beer" reeds voor drie woningen een omgevingsvergunning is afgegeven.
Dit houdt in dat al binnen een afzienbare tijd gestart zou kunnen worden met de bouw.
Het is echter geen verplichting om dit ontwerp met omgevingsvergunning te realiseren.
Een geheel nieuw ontwerp naar eigen keuze is ook goed mogelijk, wellicht ook het bestaand ontwerp met enige aanpassingen.
De bouwkavels variëren van dit landgoed van 2000 m2 tot wel 3100 m2.
Een prijsindicatie voor bouw incl kavel kunt u aanhouden vanaf circa €895.000 vrij op naam voor de kleinste woning op de kleinste kavel op het landgoed "Kleine Beer".

Voor beide landgoederen geldt dat de inhoud van de te ontwikkelen woning circa 835 m3 is waarbij er eventueel en onder voorwaarden ruimte is voor een grotere inhoud.
Wel is de goothoogte van maximaal 4 m1 en nokhoogte van 9 m1 bindend.
Bijgebouwen per woonblok/woning tot wel 150 m2.
Maatstaf is dat er voor het gehele gebied wordt gestreefd naar ontwerpen in samenhang met omgeving en landschap.
Het moet dus passen in een plangebied met kleinschalige en natuurlijke uitstraling met eveneens realisatie van een openbaar wandelgebied.
Dit vanzelfsprekend niet op uw eigen terrein en kavel.

Hierdoor zal het u duidelijk worden dat het geen "standaard" bouwkavels zijn.
Derhalve is alles maatwerk, zijn er geen "standaard prijzen" per kavel maar zijn deze afhankelijk van vanzelfsprekend de grootte, ligging en welke woning er op gebouwd gaat worden.
Ter plaatse is ook goed te zien hoe het gebied begrensd is en waar ongeveer de woningen komen te staan.

Wij hebben het project ook gesplitst in als reeds eerder aangegeven " Grote Beer " met voorbeelden nieuwe ontwerpen als ook "Kleine Beer" met bestaande ontwerpen.
Het blijft echter ook een optie om op landgoed "Kleine Beer" uw eigen ontwerp te laten realiseren.

Is uw budget voor bouw en kavel dus hoger dan ca €995.000 neem dan zeker contact met ons op.
Wij zullen samen met Bouwbedrijf Gert Jansen te Ulft ons best doen om uw plannen te verwezenlijken.
Dit gerenommeerd Bouwbedrijf die haar sporen in nieuwbouw ruimschoots heeft verdiend gaat zorg dragen voor realisatie van de bouw van de woningen.
Het resterende natuurgebied wordt (verder) verzorgd en aangelegd door de huidige eigenaar wie alsdan ook eigenaar van het natuurgebied blijft.
U "koopt" dus als het ware circa 9 hectare natuurgebied erbij, kunt genieten van de natuur en heeft niet het onderhoud daarvan en ook niet de kosten.
Geïnteresseerd? Neem dan snel met ons contact op en download de brochures.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 06342
Prijs Prijs op aanvraag
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Vrijdag 9 juni 2023
Bouw
Type object Bouwgrond
Soort bouw Nieuwbouw
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 1.800 m²
Tuin
Type Achtertuin

Plattegronden

Brochure(s) en overige bijlagen

ZonZone

Kaart

Sluiten

Recent bekeken